woensdag 24 juli 2013

make-up duur verlengen.

Het is belangrijk om je make-up bacterie `vrij` te houden voor zover dat kan natuurlijk. Ik heb daar een paar tips voor. Natuurlijk kan je het niet helemaal voorkomen maar proberen kan in deze zin geen kwaad. Ik zou nu geen rare verhalen opgaan schrijven maar ben je nieuwsgierig?


Op elke make-up product vindt je een tekentje. De m is van maanden en daarvoor het getal hoeveel maanden je het goed kan houden. Hier is het tekentje. Hij staat op je make-up product en zolang kan je het maximaal gebruiken nadat het product voor het eerst is opengemaakt. . Hier wat tips.

crèmes &foundation; 12m. klonter het of ruikt het raar, dan weggooien.

mascara; er staat op een mascara verpakking vaak 6m. Maar eigenlijk moet je hem weggooien na 3maanden. Mascara is dan namelijk een bron van bacteriën. Als je dat niet doet heb je kans op een oogontsteking. Ga ook niet `pompen` (heen en weer met het borsteltje in het flesje). De mascara krijgt dan klontjes en droogt uit. Haal hem er met een draaiende beweging uit, of in een keer.

lipstick; ongeveer 2jaar. je kan het verlengen door ook met een lipkwastje je lippenstift aan te brengen.

lipgloss; 1jaar. Het kwastje is een bron van bacteriën.

oogschaduw & poeders; De houdbaarheidsdatum van make-up in poedervorm varieert van 1 tot 2 jaar. Je kunt aan het product zien en ruiken of het bruikbaar is of niet. Ook de kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het dus even goed als je het na een tijdje weer gaat gebruiken.

nagellak; ongeopend 3jaar, op een donkere koele plek.. geopend een jaar. Je merkt het vanzelf als je nagellak dik en stroperig is.

kwasten; hiervoor is geen houdbaarheidsdatum. Het is wel belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt.

tips om je make-up langer houdbaar te maken;

  • leen je make-up niet uit.
  • pak een kwastje ipv je vingers.
  • bewaar producten op een koele plek met warm weer.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Hoe lang hou jij producten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten